3a CANTADETA D'HAVANERES DEL PORT D'EN PERRIS 13.07.2019


OREIG DE MAR


Pels volts de l'any 1965 uns quants amants del cant es van reunir per formar un petit grup dedicat a les sardanes i cançons marineres. Estava integrat pels germans Ferran i Simeón Català, en Llucià Carbó, en Joan Farrés (guitarra). Es dels primers grups que van començar a difondre la tradició coral marinera de la nostra Costa. Aquells primers anys actuaven per amistat o per un bon tiberi. Ho feien sota el nom d'Oreig de Mar, nom que agradava a Ferran Català, tot i que el final varen adoptar el nom de Pescadors. Participen a la Cantada de Calella els anys 1971,72 i 75.

L'any 1973 , per divergències artístiques entre els dos germans Català, el grup es va dividir: en Simeón, junt amb en Joan Farrés, en Llucià i en Litus, van continuar amb el mateix nom de Els Pescadors. Per l'altra part, en Ferran, amb en Pere Sastre de baix i en Teófilo de Cruz de guitarrista, es queden amb el nom d'Oreig de Mar

Com la majoria de grup, varen patir diverses remodelacions de components durant els anys d'activitat, i va ser l'any 1989 quan Ferran Català per cansament decideix dissoldre el grup.

No es fins l'any 2017 quan dos joves escalencs i amb experiencia d'una altre formació d'havaneres, decideixin activar el grup en format de duet.

La actual formació: Isidre Pagès (veu), Carlos Alaball (guitarra i veu) i Florenci Trullàs (violí)

 


DOLÇA PETXINA


 

El grup es crea el 2011 al barri barcelonès de Sarrià, amb motiu d'una obra de teatre i a partit d'aquí comencen a fer actuacions a diferents poblacions de Catalunya. Escullen el nom de Dolça Petxina perquè la petxina surt a l'escut de Sarrià i dolça perquè en aquest lloc que veuen el mar de lluny i estan a prop de la muntanya. El 2018 publiquen "Mirant pel forat d'una xarxa", el seu primer cd amb arranjaments, producció i direcció musical de Joan Eloi Vila i Pere Bardagí.

Jordi Matas, Alex Cusó i Jordi Joan Recasens, són els actuals components, el mateixos que varen crear aquesta formació.